En Español
Lipsig, Shapey, Manus & Moverman, P.C Logo
FREE CONSULTATION: 212-285-3300
OPEN PRACTICE AREAS

Avokatët e aksidenteve të skelave të New York-ut

Aksidentet në skela janë të zakonshme dhe mund të jenë katastrofike

Çdo vit, industria e ndërtimit renditet në krye të listës për vdekjet në punë. Rrëzimet përbëjnë numrin më të madh të viktimave, ku përfshihen edhe rrëzimet nga skelat. Sipas Departamentit të Punës të SHBA-së, 72% e punëtorëve që u plagosën në aksidente me skela, aksidenti ndodhi ose si pasojë e mbështetjes së dërrasës jo në mënyrën e duhur ose rrëshqitjes së punonjësit ose goditet nga një objekt që bie. Ligji për lëndimet personale mbron punëtorët e skelave që pësojnë lëndime ose vdekje gjatë punës, duke siguruar kompensim për faturat mjekësore, pagat e humbura dhe dhimbjen e vuajtjen. Avokatët plot mjeshtri të aksidenteve të skelave të qytetit të New York-ut në firmën ligjore Lipsig specializohen në lëndimet e aksidenteve në ndërtim dhe kanë një reputacion për sukses në rikuperimin e kompensimit maksimal të lejuar sipas ligjit të shtetit të New York-ut.

Aksidentet në skela mund të shkaktojnë lëndime serioze

Skelat, korniza e përkohshme e përdorur në rimodelimin e ndërtesave, përdoret në industrinë e ndërtimit rregullisht. Përafërsisht 65% e të gjithë punëtorëve të ndërtimit kalojnë një pjesë të kohës së tyre duke punuar në skela. Ndoshta kjo është arsyeja pse skelat përfshihen në aksidente të shumta ndërtimi çdo vit. Në disa raste, një punëtor ndërtimi pëson lëndime kur bie nga skela. Herë të tjera, skela shembet dhe bie mbi punëtorin e ndërtimit ose një kalimtar të pafajshëm rastësor. Aksidentet e skelave mund të rezultojnë nga materialet me defekt, instalimi i gabuar, përdorimi jo i duhur ose objektet që bien nga skela.

Standardet e sigurisë së skelave sipas OSHA

Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (OSHA), një divizion i Departamentit të Punës të SHBA-së, ka përgjegjësinë për sigurinë e zonës së ndërtimit. OSHA vendos standardet e sigurisë për punën e ndërtimit dhe këto standarde njihen si një udhëzues autoritativ të sigurisë. Standardet e skelave të OSHA përfshijnë rregullore për ndërtimin, mirëmbajtjen dhe përdorimin e skelave, me disa dispozita kryesore siç vijojnë më poshtë:

Kur ndonjë nga këto rregullore ose standarde të publikuara shkelet, kjo mund të konsiderohet neglizhencë. Si e tillë, shkelja mund të përdoret si provë në një rast lëndimi personal kur një aksident është pësuar për shkak të një skele të pasigurtë.

Ligjet e punës së New York-ut dhe "ligji i skelës"

Shteti i New York-ut ka ligje të punës që ofrojnë mbrojtje për punëtorët. Më konkretisht:

Sipas Ligjit 200 të Punës të New York-ut, kontraktorëve dhe pronarëve u kërkohet të ndërmarrin hapa për të siguruar mjedise të sigurta në vendin e punës dhe për të mbrojtur punëtorët.

Sipas Ligjit 240 të Punës të New York-ut, i njohur si "ligji i skelës", kontraktorët dhe pronarët e pronave janë përgjegjës për sigurinë e të gjitha sa vijojnë më poshtë:

Sipas Ligjit 241 të Punës të New York-ut, duhet të zbatohen masa specifike sigurie dhe duhet të sigurohen pajisje sigurie në një vend pune për të garantuar sigurinë e punëtorëve.

Paditë për neglizhencë dhe lëndime personale

Aksidentet në skela shpesh rezultojnë në lëndime serioze. Në shumë raste, këto aksidente mund të ishin shmangur nëse do të respektoheshin standardet e vendosura të sigurisë së skelës. Shkeljet më të zakonshme të rregulloreve të sigurisë OSHA për skelat janë si më poshtë:

Kur shkelen këto rregulla sigurie, mund të shihet si neglizhencës nga ana e pronarit ose kontraktorit të përgjithshëm. Dhe kur ka veprim të pakujdesshëm dhe dikush lëndohet, kjo do të thotë se ka arsye për një padi për lëndim personal. Pretendimet për lëndime personale kërkojnë dëmshpërblime për shpenzimet mjekësore, pagat e humbura dhe dhimbjen dhe vuajtjet që vijnë si rezultat i aksidentit.

Avokatët tanë më të mirë të aksidenteve të ndërtimit në NYC morën më shumë se 800 milion dollarë në kompensim për viktimat e lënduara

Avokatët e aksidenteve të ndërtimit të qytetit të New York-ut në Lipsig, Shapey, Manus & Moverman P.C. kanë njohuritë ligjore që ju nevojiten nëse jeni lënduar në një aksident me skela. Me më shumë se 80 vjet përvojë të kombinuar në kërkimin e drejtësisë dhe kompensimit për banorët e zonës së New York-ut, avokatët tanë të aksidenteve në NYC janë liderë në këtë fushë. Ne kemi rikuperuar më shumë se 800 milion dollarë në kompensim për viktimat e aksidenteve të lënduara në qytetin e New York-ut dhe zonat përreth.

Në firmën ligjore Lipsig, ne marrim rezultate. Ligji për lëndimet personale dhe aksidentet në ndërtim është fokusi kryesor i firmës sonë dhe ekipi ynë i avokatëve me përvojë lufton në mënyrë agresive për të siguruar drejtësi dhe kompensim maksimal për klientët tanë. Rezultatet tona janë të pashembullta dhe firma jonë është njohur nga botime ligjore dhe organizata kryesore të lajmeve në të gjithë SHBA-në për dekada për arritjet tona të jashtëzakonshme dhe vendimet e dukshme të çështjeve dhe shumat rekord të shlyerjes.

Zgjidhjet e problemeve me marrëveshje dhe vendimet e gjykatës për dëmtimin e skelave

Në firmën ligjore Lipsig, ne marrim rezultate. Me më shumë se 80 vjet përvojë të kombinuar në shërbim të banorëve të New York-ut të cilët janë lënduar për shkak të neglizhencës, avokatët tanë të aksidenteve të skelave kanë një histori të suksesshme të sigurimit të zgjidhjeve dhe vendimeve shumë milionëshe në emër të klientëve tanë. Disa nga kompensimet që kemi rikuperuar për klientët tanë të qytetit të New York-ut të cilët u plagosën në aksidente me skela përfshijnë siç vijojnë:

8 milionë dollarë për një rënie nga skelëa me defekt

Avokatët tanë të aftë të aksidenteve në skela bindën një juri se hernia diskale lumbare e klientit tonë dhe operacionet e mëpasshme ishin rezultat i një rënieje nga një skelë me defekt që klienti ynë pësoi tre vjet më parë. Juria në këtë çështje dha një vendim prej më shumë se 6 milionë dollarësh; kur të shtohet interesi ligjor, shuma totale e rikuperuar për klientin tonë do të jetë më shumë se 8 milionë dollarë.

2.6 milionë dollarë për aksident nga skelat me defekt

Ekipi ynë rikuperoi 2.6 milionë dollarë për klientin tonë, i cili pësoi thyerje të shumta të brinjëve, trauma të konsiderueshme në gju dhe iu nënshtrua disa procedurave duke përfshirë operacionin e shkrirjes kurrizore kur ai ra nga një skelë me defekt.

1.75 milionë dollarë nga një rënie nga skela

Kur klienti ynë, një punëtor ndërtimi, ra nga një skelë dhe pësoi një dëmtim traumatik të trurit, fraktura të shumta të legenit, lëndime të shpinës dhe thyerje të gishtërinjve, avokatët tanë të aksidenteve në skela morën 1.75 milionë dollarë për lëndimet e tij.

1.6 milion dollarë për një rënie për shkak të skelave të mirëmbajtura keq

Avokatët tanë të aksidenteve në ndërtim rikuperuan 1.6 milion dollarë për klientin tonë kur ai ra nga një skelë jo e mirëmbajtur dhe pësoi lëndim në shpinë, lëndime në kyçin e këmbës dhe kërkoi operacione.

1.5 milionë dollarë për një rënie nga skela

Kur një punëtor ndërtimi ra nga një skelë dhe pësoi lëndime në shpinë dhe kyçin e këmbës, avokatët tanë të aksidentit në skela morën 1.5 milionë dollarë për lëndimet e tij.